Архів: 2025

Надходження молочної сировини на перероблення й отримання з неї молочних продуктів
за січень-жовтень 2025 року1

  Обсяг надходжень, т Середня ціна
купівлі2, грн за т
Кількість продукції,
отриманої з молока чи
вершків коров’ячих, т

Загальне надходження молока коров’ячого сирого

101629,0 х х

у тому числі куплено молока коров’ячого сирого

101629,0 х х

частка жиру в молоці, купленому, %

3,67 х х

частка білка в молоці, купленому, %

3,03 х х

Куплено молока коров’ячого у перерахунку на молоко коров’яче базисної жирності 3,4%

109691,9 15232,9 х

Отримання молока та молочних продуктів із молочної сировини

у тому числі

     

молоко питне (сире, цільне, напівзнежирене, знежирене)

х х 9831,77

вершки (жирністю ≤ 29%)

х х к

вершки (жирністю > 29%)

х х к

молоко кисле (молочні продукти з рівнем кислотності (рН) від 3,8 до 5,5 (йогурт, кефір тощо))

х х 6629,22

молоко згущене

х х

вершки сухі

х х

молоко цільне сухе

х х

молоко частково знежирене сухе

х х к

молоко знежирене сухе

х х к

масло, включаючи вершкове, топлене, інші жовті жирні молочні продукти

х х 5700,37

сири (крім сирів плавлених)

х х 5088,88
_____________
1 Показники відображають обсяги надходження молочної сировини на підприємства, які мають власні або орендовані потужності з перероблення молочної сировини та отримання молочної продукції, мають вид економічної діяльності згідно з КВЕД за класом 10.51 і середня кількість працівників становить 10 і більше осіб.
2 Без ПДВ, транспортних, експедиційних та накладних витрат.
Символ (к) – дані не оприлюднюються з метою виконання вимог Закону України "Про офіційну статистику" щодо забезпечення гарантій органів державної статистики щодо статистичної конфіденційності.